7 Mayıs 2015 Perşembe

Panna Cotta Tarifi





Panna cotta hazırlamak için öncelikle küçük bir bardakta sütün üzerine jelatini ilave edip karıştırıyoruz ve 2-3 dakika bekliyoruz. Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynaması için bırakıyoruz.
Küçük baloncuklar çıkmaya başladığı zaman jelatinli sütü yavaşça ilave ediyoruz. Vanilya ilave edip karıştırıyoruz.
Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara pay ediyoruz. Oda sıcaklığına geldiği zaman üzerini örtüyoruz ve buzdolabına koyuyoruz. En az 2-3 saat beklemesi için bırakıyoruz.
Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine koyuyoruz. Ters çevirip taze meyvelerle servis yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.


  • toz jelatin1 tatlı kaşığı
  • sütyarım çay bardağı
  • krema1.5 su bardağı
  • toz şeker3 yemek kaşığı
  • vanilya1 paket
















Yemeğin Orijinli :  http://www.yemeginustalari.com/recipe/panna-cotta-tarifi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder